Pletykafészek

Dal 2017 – hamis hangok, lapos előadások és mákszemnyi csillogás

Mivel közösségi oldalán Tóth Gabi, Radics Gigi és Muri Enikő is egyfolytában azt reklámozta, hogy ezen a szombaton énekelnek a Dalban, gondoltam, miért ne néznék bele? Kíváncsi voltam, mit hoztak össze. 

 

 

Tóth Gabi viszonylag hamar sorra került, nagyon intenzív, hatásos, szenvedélyes előadást mutatott be, amit még a közönség is egészen magas pontszámmal jutalmazott, annak ellenére, hogy az énekesnőt rengeteg támadás éri új stílusa a “totova” miatt. A Hosszú időket már többször meghallgattam, nekem nagyon tetszik, de élőben mintha egy kicsit visszafogottabb lett volna az énekesnő. Nagyon izgult és őszintének tűnt a meglepetése, hogy a zsűri milyen nagyra értékelte a dalát. Sokáig vezette is a listát, teljesen egyértelmű volt, hogy tovább jut a döntőbe.

A videó a képre kattintva érhető el – azért itt már látszik, hogy Gabi jócskán felszedett pár kilót és mintha a jelmeze is ezt hangsúlyozná:

Aztán jött néhány olyan dal, amik nem is értem, hogy kerülhettek el idáig. Nem a zenével, vagy a szöveggel volt gondom – bár még most is úgy vélem, hogy csak magyar dallal lenne szabad indulni – hanem azzal, hogy izgalom ide vagy oda, én nem mernék egy ilyen színpadra úgy kiállni, hogy hamisan énekelek. A zsűri is többször megjegyezte, hogy bizony a próbákon jobban sikerültek a dalok, mint az élő adásban. Nem tudom mi az oka a sok viszonylag ismeretlen arc felbukkanásának. A profikat talán már nem lehet rávenni, mert nem érdekli őket? De ez akkor is szégyenletes volt. Néha azt kívántam, bárcsak inkább toltak volna be egy reklám blokkot, minthogy végig kelljen hallgatnom az előadást. 

Muri Enikő Jericho című dala egész jónak tűnt, az előadása is laza, hibátlan éneklés volt, de úgy látszik nem sikerült belopnia magát a közönség kegyeibe, mert nagyon messze került két, ismertebb énekes társától, a lista végén kullogott a pontszámaival. 

Totál egyértelműen Radics Gigi dala volt az est fénypontja. Bár még alig húsz éves, de olyan érettséggel, alázattal és odafigyeléssel tud minden dalt elénekelni, hogy egyáltalán nem csodálkoztam, amikor rögtön átvette a vezetést és legmagasabb pontszámmal jutott tovább. Minden zsűritag egyetértett abban, hogy ő lehet az az énekesnő, aki Magyarországot újra felhelyezi a zene világtérképére. Nekem egyetlen bánatom, hogy bár magyar szöveg is készült See trough dalához, mégis angolul énekelte.

A videó a képre kattintva érhető el, Giginek nem csak a hangja, de a ruhája is gyönyörű volt, Frenreisz Károly le sem tudta venni róla a szemét és ezen cseppet sem csodálkozom.

Utolsó előadóként Pápai Joci következett, az ő dalán leginkább Caramel hatódott meg, mert ő is egy népiesebb dalt hozott, amit tökéletesen adott elő. Nagyon szerény, kedvelhető figura Joci és drukkoltam neki, hogy a továbbjutók közt legyen, de fölösleges volt az aggodalom, úgy tűnik a nézők is egyetértettek abban, hogy ez a dal is méltó lehet arra, hogy hazánkat képviselje.

Kíváncsi leszek arra, ki nyer végül. Szerintetek jogos volt a továbbjutók sorrendje, vagy ti valaki másra voksoltatok volna?
Velük találkozhatunk a következő fordulóban: Závodi és Berkes Olivér, Tóth Gabi, Radics Gigi, Pápai Joci, The Couple és vigaszágon a Soulwave

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Sipőcz Ottilia says:

  Az a “huhogás” vagy mi, amit Gigike csinált,
  abban reménykedtem csinál majd valami mást is…de nem!

 2. Emilia Mátray says: (előzmény @Sipőcz Ottilia)

  Kedves Ottila !

  Köszönöm a véleményemmel való egyetértését !
  Akinek van egy kis hallása és tudja értékelni
  a szép , tiszta , fülbecsengő hangokat is annak
  a véleménye egyezik az enyémmel és az Önével !

  A Giginek nincs hallása sem , tehetsége sem
  az énekléshez !!!

  Üdv : E M .

 3. Béla Hoffmann says:

  Ha Radics Gigi volt a fénypont akkor már nem is kell belehallgatni másba, mert az is borzalmas.

 4. András Trényi says:

  Belehallgattam és rájöttem nem veszítettem, hogy nem néztem a Dal 2017 műsorait.
  Akinek ez bejön az nézze!

 5. Sipőcz Ottilia says:

  Én a cikk cÍmével egyet értek és az egész műsorra úgy ahogy van vonatkozik, szerintem.

 6. Emilia Mátray says:

  Radics Gigi hangja nem is olyan oltári !

  Nem vagyunk rasszisták , / Gigi cigány ! /de lenne
  több magyar tehetség is , aki képviselhetné
  hazánkat a nemzetközi porondon !

  Aki az est fénypontjának nevezi a Gigit , annak
  a hallása a béka popsija alatt sincs !!!

 7. Mária Puskás says:

  Nagy csúsztatás ez a cikk, a nézőknek nem igen van beleszólása, a zsűri nyomja fel a kedvenceit és a többinek esélye sincs bejutni, lásd Muri Enikő! Hogy lehet valakinek azt mondani, hogy nem Te vagy itt a legnagyobb név?! Nem a dalt keresték, hanem Tóth Gabi kegyei? Szerintem nem áll neki jól ez az új stílus, madámkodás után nehéz elhinni a szendeszűz álarcát, de szerintem a szám sem euróviziós színpadra való. Felesleges eljátszani a látszat válogatást, ha már a zsűri eldöntötte, hogy Radics Gigi v. Tóth Gabi megy majd meglátják, hogy melyik hoz többet a konyhára!

 8. Zsuzsa Rauscher says:

  A sok hamisan éneklő hogy juthatott be??????
  A múlt héten a MUJAHID ZOLI-t kiejtették. HA evvel a dallal amit énekelt ment volna ki az hétszentség hogy az eddigi helyezések elbújhattak volna mögötte. Múlt héten is egy rakás szerencsétlenséget mutattak be. Azt hittem, hogy ez a zsűri a ténylegesen jót fogja díjazni. Tévedtem.

 9. Pista Jóska says:

  Uncsi évről évre. A zsűritagok jól járnak a hét számjegyű gázsival. Nyilván megy a nyalás, h. ki kerüljön be a zsűribe.

 10. Árpád Csomós says:

  Aki nem tud Magyarul , magyar számot énekelni menjen a Balfenékre! Finoman szólva!Nem aB-be .
  hanem az Ába!Nem tudom miről szól !Lehet nem tudok Angolul , de szerintem mMagyar vagyok!Halljuk a Magyar verziót!Ígfy kornyikálni bárki tud!

 11. Rozi says:

  Háát, nem is tudom. Lehet, biztos majd köpködni, de szerintem Magyarországot magyar nyelvű dallal kellene képviselni. Persze, ízlések is pofonok de a legjobb tudomásom szerint a tavalyi Eurovíziós győztes dal is a saját anyanyelvén énekelt. Ja, és a Kedvesem-et is lefikázták rendesen, aztán meg kijutott és nem is rossz helyezést ért el…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!